De mooiste gebreide kniekousen zijn zelf gemaakt

Al jaren wilde ik heel erg graag zelf gebreide kniekousen. Maar breien ging me nooit zo goed af. Ik had het nooit goed geleerd en breide erg langzaam. En bovendien kreeg ik steeds al snel last van mijn schouder, waardoor ik het nooit lang vol hield. Verder dan een paar poppenkleertjes kwam ik daarom niet.

Toch kwam ik op een zeker moment aan prachtige met de hand gebreide kousen. Je kunt ze op de foto bewonderen, ik heb ze nog steeds. Via een ruil maakte iemand voor mij deze mooie kniekousen en van dezelfde wol sokjes voor mijn dochtertje die toen nog heel klein was.

Ik koester deze kousen nog steeds.

Ondertussen is er iets bijzonders gebeurd. Een poosje geleden ben ik toch weer gaan breien, en ik dacht alleen maar wat kleine projecten te gaan doen. Maar de pijn in mijn schouder blijft al maanden uit, en ik brei gestaag verder. Niet dagelijks, en meestal ook geen uren achter elkaar, maar wel pijnvrij. En dat betekent dat ik nu zelf voor ons kleding aan het breien ben en binnenkort (je raadt het misschien al) zal ik ook sokken gaan breien.

Brei jij veel?