De Liefste Pop Maak Je Zelf

Online leden website met patronen en werkbeschrijvingen om te leren poppen maken – Je kunt direct beginnen!

In deze cursus leer je alle technieken zodat ook jij van die mooie poppen kunt maken.

Je vindt er:

 • Alle technieken duidelijk uitgelegd, voor verschillende poppen
 • Aan de hand van heel veel detail foto’s en een uitgebreide werkbeschrijving
 • Compleet met patronen in pdf formaat zodat je ze gemakkelijk kunt downloaden en uitprinten

Mijn verhaal over hoe je liever niet leert hoe je poppen maakt…

Toen mijn dochtertje geboren werd wist ik al snel dat ik dolgraag zelf een pop voor haar wilde maken. En ik wilde dat het één van de mooiste poppen van de hele wereld zou zijn. Een zonnekindpop.

Ik kocht patronen en miste een duidelijke uitleg over hoe de pop te maken. Ik kocht boeken en vond de patronen steeds toch niet naar mijn zin. Het werd een ware quest.

Ik moest en zou het ideale poppenpatroon, de beste technieken en de mooiste stoffen vinden om de mooist mogelijke pop te kunnen maken.

Nadat ik een berg stof verknipt had, een heleboel geld uitgegeven had en een reeks poppen gemaakt had die niet naar mijn zin was, besloot ik dat het anders moest.

Ik kwam tot de ontdekking dat dat wat ik wilde maken, nog niet bestond. En ik besloot mijn eigen patronen te gaan ontwerpen.

Wat was ik trots toen het me eindelijk lukte! :)

Ik combineerde wat ik leerde toen ik de opleiding deed tot vrije school juf met mijn jarenlange naai- en handwerkervaring. Ik puzzelde en probeerde, keer op keer opnieuw. Net zolang tot…

het eindresultaat een prachtige lijs was met lange lichtblonde haren, net als mijn dochtertje. Een pop van 40 cm groot met beweegbare armen en benen. Met echte voeten. In de verhoudingen zoals ik die mooi vind. Gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit.

Ik was op slag verliefd! En mijn dochtertje ook toen ze de pop voor haar verjaardag kreeg :)

Al snel kreeg ik enthousiaste reacties op mijn blog en ik besloot meer van deze poppen te maken, om ook te koop aan te bieden.

En toen gebeurde er iets geks…

Ik was niet alleen op zoektocht geweest…

Wat ik helemaal niet verwacht had, was dat mensen die mijn website bezochten me steeds weer mailden met dezelfde vraag:

“Wil je mij ook leren hoe ik zo’n mooie pop kan maken?”

Kennelijk waren er veel meer moeders (en oma’s en tante’s en…) die graag zelf een pop wilden maken. Maar die geen patroon en werkbeschrijving vonden waar ze tevreden mee waren.

Er was alleen één klein probleem, de vragen kwamen uit het hele land. En zelfs van de andere kant van de wereld. Niet iedereen kon naar me toe komen om persoonlijk lessen te volgen.

Eén cursus waarmee je alle patronen krijgt en alle technieken leert

Opnieuw stond ik voor een uitdaging. Ik besloot een cursus te maken waarmee iedereen die dat wil kan leren poppen maken.

 • Je krijgt de patronen waarmee jij een zonnekindpop kunt maken, zoals jij het wilt
 • Met per pop een duidelijke stap voor stap werkbeschrijving, compleet met heel veel detail foto’s
 • Of je nu kiest voor een pop met een vast pakje, of een pop die aan en uitgekleed kan worden
 • Je kunt zelf kiezen of je één pop maakt, of alle verschillende soorten
 • Je kunt zelf kiezen of jouw pop lief wordt of juist stoer
 • Jij bepaalt wat voor haar de pop krijgt
 • En je kiest de kleren die bij jouw ideale pop passen
 • Je vindt alle informatie die je daarvoor nodig hebt bij elkaar
 • Zo kun je zelf kiezen voor de pop die het beste past bij je persoonlijke wensen
 • En je kunt dit zo vaak herhalen als je zelf wilt, met hetzelfde patroon, of met een van de andere patronen
 • Je vindt zelfs aanwijzingen hoe je een patroon kunt veranderen zodat het helemaal aan jouw wensen voldoet

“Wil je graag alle informatie handig bij elkaar?”

Ook fijn voor je kind

Ik heb uitgebreid onderzocht met welke technieken ik de beste poppen kan maken voor eindeloos veel speelplezier.

Zo dat de pop mooi is, goed van kwaliteit is en tegelijkertijd alles in zich heeft voor een goede ontwikkeling van de hersenen en de zintuigen.

Dit zeggen anderen over deze cursus

Ik heb alle boeken gekocht die ik kon vinden over zonnekindpoppen maken.
Maar jouw cursus is het meest compleet en geeft de beste uitleg.
En wat fijn dat er zoveel foto’s in staan!

Marian

Je uitleg is echt fantastisch!
Ik vind het erg gemakkelijk te volgen, terwijl ik normaal juist erg slecht ben in het volgen van praktische handleidingen.

Heidi

Ik zag net bij één van mijn Facebook vriendinnen dat zij een zonnekindpop had gemaakt. Die vind ik ook zo ontzettend leuk!!
Met jouw cursus kan ik dat ook leren!

Jannie

“Voorkom eindeloos gepuzzel en verknipt materiaal.”

In deze cursus poppen maken kies je voor…

1. Geen gepuzzel

Omdat alles tot in detail is uitgelegd, hoef je niet zelf uit te zoeken hoe iets moet, het is direct duidelijk.

2. Overal te volgen

Dit is een online cursus, waarbij je toegang krijgt tot een website waar alle informatie op staat. Zo kun je de cursus doen waar en wanneer het jou het beste uitkomt.

(Zelfs als je op vakantie gaat naar de andere kant van de wereld.)

3. Direct beginnen

Direct na aanmelding krijg je je inlog gegevens en je kunt dus meteen beginnen. Ideaal voor als je enthousiast bent en gelijk aan de slag wilt.

4. Heldere uitleg

Een duidelijke stap-voor-stap uitleg met veel detailfoto’s voor een duidelijke weergave.

De aanwijzingen zijn goed te volgen, ook als je beginner bent.

5. Downloadbaar

Alle patronen zijn in pdf formaat en kun je dus gemakkelijk downloaden.

6. Wat heb je nodig

Je vindt er een lijst met gereedschappen, een lijst met benodigde materialen en een lijst met adressen waar je alles wat je nodig hebt kunt kopen.

Van deze poppen vind je alle informatie

Knuffie

Met het maken van Knuffie maak je kennis met de basistechnieken van het poppen maken.

Knuffie is geschikt voor de allerkleinsten, maar ook de meeste grotere kinderen vinden dit nog een leuk popje om mee te spelen of te knuffelen.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Wally & Wolly

Als je Wally of Wolly maakt leer je onder andere op een eenvoudige manier hoe je een echt zonnekindpoppen hoofd kunt maken.

Daarnaast leer je ook andere technieken bij het maken van Wally, zodat je stap voor stap kunt toewerken naar het maken van een echte zonnekindpop die aan- en uitgekleed kan worden.

Wally is het meest geschikt voor een dreumes en is een fijn vriendje om overal mee naartoe te nemen op ontdekkingsreis.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Sam & Saar

Met Sam en Saar verbeter je de basistechnieken en je leert daarnaast een paar eenvoudige technieken om je pop op een mooie manier een bos haar te geven.

Sam en Saar zijn de peuter en jonge kleuter op het lijf geschreven. Ze hebben alle kenmerken om goed te kunnen gebruiken in een rollenspel. De vaste kleren hebben als voordeel dat het jonge kind niet gefrustreerd raakt omdat aan- en uitkleden niet lukt.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Lijs 30 cm

Bij het maken van de lijs leer je hoe je je pop een echt stevige nek geeft terwijl die toch mooi smal blijft, hoe je de vormen van het gezicht nog sprekender maakt en hoe haren kunt maken bij je pop die bijna echt lijken.

De lijs is met name geschikt vanaf de kleuterleeftijd. Maar je kunt deze pop natuurlijk ook maken voor een jonger kind als je dat wilt.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Katrijne 40 cm

De lijs van 40 cm is in grote lijnen hetzelfde om te maken dan die van 30 cm. Maar voor de pop van 40 cm groot vind je een andere manier van haren maken dan voor de pop van 30 cm. En natuurlijk zijn in de cursus een heleboel patronen opgenomen om kleertjes te maken voor je pop.

Ook deze pop is vooral geschikt voor de kleuterleeftijd, maar kan ook prima voor een jonger kind. En ook oudere kinderen spelen vaak nog graag met een lijs, zeker wanneer ze haar al een poosje kennen.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Baby Roosje

Baby Roosje is net zo groot als een echte baby en wil niets liever dan verzorgd en vertroeteld worden!

Ze is de babypop waar elke poppenmoeder van droomt

Baby Roosje is een babypop, ze kan aan- en uitgekleed worden en liefst eet ze mee aan tafel.

Ze is net zo groot als een echte baby, kan zowel zacht als stevig gevuld worden en ze heeft beweegbare armen en benen. Daardoor is ze ideaal om het moederschap na te spelen gewoon omdat dat zo leuk is of na te bootsen als er net een een klein babybroertje of zusje in het gezin is gekomen.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Anna

Anna is een meisjespop van 50 cm met een heleboel details die andere handgemaakte poppen niet hebben.

Ze heeft een echte neus (met neusgaten), lippen en een kin. Mooie ronde knieën en ellebogen en als je wilt geef je Anna ook een navel en billen. Ze heeft zelfs echte haren!

Anna is 50 cm groot en ze ziet er niet alleen anders uit dan alle poppen die je tot nu toe tegen kwam, ze voelt ook een beetje anders. Dat komt omdat ze niet gevuld is met, maar gevilt van wol. Dit is een heel andere manier van poppen maken en dat zorgt dat je een prachtig gedetailleerde pop kunt maken.

En je krijgt nog meer:

Bonus #1

Direct na aanmelding ontvang je óók toegang tot de mini-cursus “Maak je Ideale Patroon” waarin je 3 verschillende technieken leert om bestaande patronen zo aan te passen dat ze precies aan jouw persoonlijke wensen voldoen.

Deze cursus heeft een waarde van € 9,95

Bonus #2

Je krijgt bovendien toegang tot de video’s waarin je ziet hoe je je pop knieën, ellebogen, een navel en billen kunt geven.

Let op: deze video’s zijn alleen beschikbaar voor leden die kiezen voor deze cursus! (Dus niet wanneer je een van de losse patronen koopt)

Deze masterclasses hebben een totale waarde van 12,95

Bonus #3

Patronen voor kleertjes voor de lijs voor eindeloos speelplezier.

 • Een jurk - door met de stofjes te variëren en te kiezen voor een korte danwel lange mouw heb je eindeloze variatiemogelijkheden
 • Een shirt - sportief van tricot of netjes van een mooie katoenen stof
 • Drie verschillende broeken - een legging, een pofbroek en een lange broek met omslag (en die laatste kun je natuurlijk ook maken zonder omslag)
 • Een overgooier
 • 2 paar schoenen, namelijk stevige stappers en ballerina's
 • En natuurlijk ook voor een onderbroek

Deze patroontjes vind je er zowel voor de kleine lijs als voor de grote lijs, compleet met een eenvoudige handleiding hoe je ze kunt maken.

Deze patronen hebben een waarde van € 2,50 per stuk

Dit is wat je krijgt als je NU bestelt

 • Levenslange toegang tot de ledenwebsite met alle informatie die daarop staat
 • Dit is een online cursus. Je kunt daardoor de cursus bij je thuis volgen, wanneer het jou uitkomt.
 • Je kunt alles opnieuw nalezen, wanneer je wilt en zo vaak als je wilt
 • Je hebt steeds toegang tot de meest recente informatie. Als er iets verbeterd wordt aan een werkbeschrijving, dan profiteer je daar direct van mee
 • Dit alles zónder extra kosten!

917 tevreden cursisten gingen je al voor!

Twijfel je?

Het is echt heel erg leuk om een pop te maken voor je dochter of kleindochter of voor je zoon of kleinzoon. Een pop wordt vaak een echte vriend of vriendin die overal mee naartoe gaat. Bij het maken van die pop zou je daar al alle voorpret voor moeten voelen. Je wilt toch niet dat je tijdens het maken van je pop je vooral gefrustreerd voelt omdat het niet lukt zoals je graag zou willen?

Achteraf bekeken vind ik het erg zonde van al het materiaal, alle tijd en alle energie die ik in deze zoektocht gestopt heb. Gelukkig lukte het me om toch uiteindelijk die pop te maken die ik graag wilde maken… maar ik heb wel handwerkervaring sinds mijn jeugd en ik had bovendien de technieken voor het maken van deze poppen als tijdens mijn opleiding tot kleuterjuf geleerd.

Ik ben ervan overtuigd dat het jou met deze cursus ook gaat lukken om een mooie pop te maken. En natuurlijk ontwikkel je je techniek en vaardigheid naarmate je meer poppen maakt. Dat is ook één van de redenen dat ik de verschillende soorten poppenpatronen in de cursus heb opgenomen. Zo kun je stap voor stap van makkelijke naar steeds wat moeilijkere poppen leren maken.

Klik hieronder op “Voeg toe aan winkelwagen” om toegang tot de ledenwebsite te krijgen. Je kunt direct beginnen!

Ja, ik wil de cursus nu bestellen en krijg direct toegang tot:

 • Levenslange toegang tot de ledenwebsite met alle informatie die daarop staat
 • Dit is een online cursus. Je kunt daardoor de cursus bij je thuis volgen, wanneer het jou uitkomt.
 • Je kunt alles opnieuw nalezen, wanneer je wilt en zo vaak als je wilt
 • Je hebt steeds toegang tot de meest recente informatie. Als er iets verbeterd wordt aan een werkbeschrijving, dan profiteer je daar direct van mee
 • Dit alles zónder extra kosten!

917 tevreden cursisten gingen je al voor!

Let op!

Ik behoud me het recht voor om de cursusprijs zonder aankondiging aan te passen. Wil je gebruik maken van deze lage prijs, doe het dan NU.