Bolletjes rand haken, een lekker vrolijke afwerking (met video uitleg)

Bij de eerste granny deken die ik haakte wist ik al snel hoe ik de rand zou maken: ik zou een bolletjes rand haken. Lekker vrolijk en speels zou het een mooi contrast zijn met de vrij strakke stoel waar ik de granny deken voor aan het maken was. Maar toen we 2 kittens kregen heb ik me toch bedacht. De bolletjes leken me een net te grote aantrekkingskracht hebben om deze twee deugnieten en de kans dat de deken een lang leven zou krijgen achtte ik daardoor klein. Voor die eerste deken heb ik daarom toch voor een ander soort rand gekozen, een sierlijke met bloemen.

Maar nu ik het plan heb opgevat om binnenkort aan een tweede deken te gaan beginnen, denk ik opnieuw aan de bolletjesrand voor de afwerking. Tegen de tijd dat deze deken klaar is, zijn de katten wat groter en iets rustiger en wie weet kan het dan wel.

Zover is het nog niet, want veel verder dan één granny per dag komen ik niet en dit keer wordt het een grote deken voor op de bank, dus daar gaat wel een poosje overheen voor die klaar is.

Een bolletjes rand haken is eigenlijk helemaal niet moeilijk, je doet het zo:

Met dank aan Made by Siem voor het maken van de video!