Granny square deken haken om een stoel te pimpen

Een poosje geleden kreeg ik een stoel van iemand die ik erg lekker vond zitten, maar waarvan de zitting niet meer zo mooi was. Niet lang daarna kregen we twee kittens die de stof met hun speelgedrag en scherpe nageltjes nog lelijker wisten te maken dan ze al was. Ik besloot daarom een granny square deken te gaan haken die precies groot genoeg was om de hele bekleding van de stoel (aan de bovenkant dan) te bedekken. En ik ging aan de slag.

De granny squares voor deze deken haakte ik in 2 verschillende kleurencombinaties, zodat ik die om en om aan elkaar kon haken voor een vrolijk en speels effect.

Zo haak je een granny square:

En de techniek die in de volgende video vanaf 1 minuut 30 te zien is, gebruikte ik om ze aan elkaar te haken:

Tot slot wilde ik er een mooie rand omheen en dat deed ik op deze manier:

Toen mijn granny square deken net af was, kwam er een nieuwe stoel en ik besloot hem daar in te leggen. Op de foto zie je onze kleine zwarte kater Joris in die stoel liggen. Hij geniet er al net zo van als ik.

Zo’n granny square deken voor in een stoel of op de bank vind ik het ultieme thuisgevoel geven. De kleuren fleuren de woonkamer op en als je erop gaat zitten zit je lekker warm op een wollen deken. Dit is de eerste die ik maakte, maar er komt er zeker ook nog een voor op de bank, in een heel wat groter formaat.