Picot haken kan als randje op zich of als extra versiering (met video)

De picot wordt vaak gebruikt als extra versiering bij een randje , maar je kunt het ook op zichzelf haken zoals hier is gedaan. In de video hieronder zie je het picot randje haken uitgelegd.

Als ik terugdenk aan mijn kleutertijd, dan kan ik me een blousje herinneren met een gekleurde rand. Die rand was gedeeltelijk op de blouse geborduurd en gedeeltelijk eromheen gehaakt. Het blousje heb ik natuurlijk niet meer en de foto’s die ik heb van mezelf met dat blousje zijn van een afstandje genomen. Helemaal zeker weet ik het dus niet, maar volgens mij had het lang de halslijn en aan de mouwen ook een gehaakt randje waar de picotsteek bij gebruikt was.

De picotsteek gebruik ik daarnaast ook een van de eerste Magische Ideeën die je ontvangt als je je daarvoor aanmeldt. (Dat kan rechts of door op de groene afbeelding hieronder te klikken.) En de picotsteek wordt net als bij dat idee niet alleen gebruikt als verfraaiing op zich, maar ook om nog extra steken in te haken om zo een mooie bewerkte rand te krijgen.

De picot is eenvoudig om te haken en klein maar fijn, maar heeft daarnaast dus nog heel veel andere mogelijkheden.

Met dank aan Appeltjessap voor het maken van de video!