Sneeuwvlok haken, 5 x een patroon, met video uitleg

Toen ik de opleiding deed om kleuterjuf te worden op de vrijeschool, leerde ik daar allerlei manieren om het lokaal leuk aan te kleden zodat binnen ook direct te zien en te beleven was welk seizoen buiten voelbaar was. Ik werk niet meer in de klas, maar sommige van de dingen die ik tijdens mijn opleiding leerde pas ik ook thuis toe.

Met kerst doen we dat (bijna) allemaal, dat we ons huis leuk versieren en in sfeer aankleden. Maar na de kerst is het dan ineens heel erg leeg. Dan breekt de winterperiode aan die in de natuur ook een leegte weergeeft.

Om die leegte in huis een beetje op te vullen, kun je winterse versieringen maken, die je zo hier en daar ophangt of weglegt. De sneeuwvlokken uit de volgende video’s zijn daar een mooi voorbeeld van.

De video’s zijn in het Russisch, dus voor de meesten van ons niet te begrijpen, maar als je goed kijkt wat ze doet kun je het toch volgen. Bovendien staat er een Engelse ondertiteling bij.

Dit is de eerste sneeuwvlok:

Dit is de tweede:

Dit is de derde:

Hier zie je de vierde:

En tot slot de vijfde:

Een sneeuwvlok haken kost maar weinig tijd en deze gehaakte sneeuwvlokken zijn natuurlijk ook heel mooi als kerstversiering voor het raam of in de boom.