Elke handwerkster heeft waarschijnlijk haar favoriete bezigheid, en dat geldt ook voor mij. Mijn favoriete bezigheid is er juist één waarbij ik zo veel technieken met elkaar kan combineren als waar ik op dat moment zin in heb.

Ik laat je graag één zo’n project zien, om je een idee te geven van wat ik bedoel.

Kijk je mee?

Als eerste begin ik met wat stof en een flinke pluk wol.

En na wat naaien, frutselen en friemelen komt er steeds meer vorm in:

Dan duik ik in mijn blik met borduurgaren en tover ik een lief gezichtje tevoorschijn…

Vervolgens neem ik garen om de haren te maken, en als ik daarna de wangen kleur geef ben ik stiekem verliefd. Echt waar, het gebeurt me elke keer opnieuw.

Je grote liefde laat je natuurlijk niet in de kou staan (of zitten) ;) dus vervolgens komen er uit alle hoeken en gaten van de zolder allerlei stofjes en wolletjes tevoorschijn waarmee ik ga kijken wat leuk staat en ga bedenken wat voor karakter deze pop heeft. En dan kruip ik opnieuw achter de naaimachine, neem mijn haaknaalden ter hand, of mijn breinaalden, of nog iets anders.

Zo ontstaat er de ene keer een heel lief meisje, een andere keer een stoere knul die voor viking speelt en nog weer een andere keer een clown.

Deze keer werd het een meisje en ze kreeg een jurkje…

en omdat ik zo lekker bezig was en pop ook lekker moest kunnen slapen, toverde ik een mandje tevoorschijn van zolder en maakte met wat lapjes en een klein stukje schuimrubber en een restje van een deken een poppenbedje:

Toen sloeg mijn fantasie op hol. Ik bedacht dat zo’n kleine pop best bevriend zou kunnen raken met allerlei kleine soorten dieren. En omdat we die (gelukkig) niet zelf in huis hebben, maakte ik er zo’n vriendje bij.

Pop kreeg honger…

en haar vriendje natuurlijk ook, maar die lustte geen pap en kreeg daarom een blokje kaas.

En omdat mijn fantasie op dat moment helemaal de vrije loop ging bedacht ik er spontaan een verhaal omheen, wat je zou kunnen vertellen als je zelf ook zo’n pop zou willen maken voor je kind, je kleinkind of wie dan ook. Het verhaal kun je hier lezen.

 

Deze pop is gemaakt naar een patroon uit de cursus poppen maken, meer informatie over deze cursus kun je hier lezen.