Geurzakjes maken in hartvorm met lavendel voor in de kast

Het is heerlijk als je je kast open doet en de geur van lavendel je tegemoet komt. Net alsof het het hele jaar zomer is. Met geurzakjes met lavendel erin (of een potpourri als je dat lekkerder vindt) kun je het hele jaar door genieten. En ze zijn heel eenvoudig om te maken.

Zo ga je te werk:

Teken eerst een hartje op papier in de maat die je fijn vindt. Knip het uit, leg het op stof (dubbel) en knip het dan met een naadtoeslag uit de stof.

Meet dan de omtrek van het hartje, vermenigvuldig de omtrek met 1,5 en knip een strook van die lengte met een breedte van 4 centimeter. Vouw die strook dubbel met de goede kant van de stof naar buiten en stik het dicht bij de vouwlijn plat. Rijg nu een rijgdraad door de andere lange zijde van deze strook en trek die draad aan tot de strook precies zoveel rimpelt dat de strook dezelfde lengte heeft als de omtrek van het hart.

Leg nu de hartjes met de goede kant op elkaar en leg de gerimpelde strook ertussen, zodat de mooie rand ín het hartje komt te zitten.

Naai vervolgens alles aan elkaar, maar laat een ruimte open om het hartje te kunnen keren.

Keer het hartje, vul het met een beetje wol en wat lavendel en naai de opening met de hand dicht.

Het geurzakje van de foto maakte ik als Valenstijnscadeautje en ik maakte er een lus aan van gedraaid koord zodat ik hem aan de kaart kon hangen. Wanneer je er ook een lus aan wilt maken, moet je die er nog tussen naaien. Maar voor geurhartjes voor in de kast is de lus niet nodig. Je kunt hem dus ook weg laten.

Laat het me gerust in de comments onder dit artikel weten als je graag foto’s bij de beschrijving wilt, of als je een vraag hebt, omdat het je zo niet duidelijk is. Dan voeg ik die later nog toe.