De aankomst van Sinterklaas en een oproep aan alle hulp Sinterklazen

We gingen de Sint begroeten

Afgelopen zaterdag was het weer zover, Sinterklaas kwam aan in Nederland. Ook in Warnsveld, waar wij hem gingen begroeten. Na een poosje wachten, dat wel (want wat is dat toch met die beste man, hij komt áááááltijd te laat ;) ). Gelukkig was er muziek om tijden het wachten op te dansen en werd er lekkers rondgebracht door de lokale bakker.

Toen Sinterklaas eenmaal aan kwam barstte het feest pas echt los. Er werd voor de Sint gedanst, gezongen en gesprongen. Niet alleen door de kinderen, maar ook door de moeders en de vaders. En natuurlijk waren er ook een heleboel Pieten bij. Er waren Pieten die rond renden, er waren Pieten die dansten en er was een hoofd Piet die niet van Sinterklaas zijn zijde week.

Sinterklaas had het moment van aankomst goed uitgezocht, of hij had een afspraakje gemaakt met de weergoden, want op het moment dat hij op het plein was, was het droog. Direct daarna ging regenen en zelfs ook hagelen.

De aankomst van Sinterklaas blijft iets magisch hebben, daar kan zelfs een hagelbui niets aan veranderen. Het is een echt volksfeest dat bol staat van de lekkernijen en verwennerijen.

Een email van Sinterklaas

Weer terug thuis zag ik dat ik een email van Sinterklaas had gekregen. Ook dit jaar heeft hij weer wat hulp nodig bij het maken van al die kado’s. Leuk! En ik vind het ook elk jaar weer een grote eer als ik daarbij mag helpen.

In deze email kreeg ik de vraag of ik een babypop wil maken. Een pop met heel veel details.

Ik ga daar het patroon voor gebruiken uit de cursus poppen maken.

Hulp voor alle hulp Sinterklazen

Maar nu dacht ik… misschien zijn er nog wel meer hulp Sinterklazen die ook een handje willen helpen. En om het al die Sinterklazen wat gemakkelijker te maken, dacht ik aan een soort voorproefje op het grote Sinterklaasfeest. Dit keer niet voor de kinderen, maar voor de hulp Sinterklazen.

Er zijn namelijk ontzettend veel kinderen die van de Sint een pop willen. En wat is er leuker dan een mooie pop die ook nog met liefde gemaakt is?

Nu weet ik hoe een gepuzzel het kan zijn om een mooie pop te maken. En ik kan onmogelijk alle poppen die de Sint wil geven zelf maken. Gelukkig weet ik dat dat ook niet hoeft. Er zijn namelijk een heleboel hulp Sinterklazen druk in de weer in die laatste weken voor de verjaardag van de Sint. Om hem te helpen. En om het die hulp Sinterklazen een extra gemakkelijk te maken, heb ik een cursus poppen maken waarin tot in detail wordt uitgelegd hoe je een mooie pop maakt. En speciaal voor deze week heb ik de prijs van deze nu vernieuwde cursus flink verlaagd, terwijl er ook nog een extra patroon aan is toegevoegd.

Let op, want deze actie duurt tot aanstaande vrijdag, daarna gaat de prijs weer omhoog.

Klik hier om alles over de cursus te lezen (en om er direct mee aan de slag te gaan als jij ook een hulp Sint bent).

P.S. Ook als je zelf geen hulp Sint bent, maar er wel een kent, mag je hem deze boodschap natuurlijk overbrengen. Dat kun je heel eenvoudig doen door hieronder op de Facebook knop de klikken :)