Een Pop voor Pien, alle hoofdstukken op een rij

In de kinderboekenweek van dit jaar kreeg ik een leuk idee. Het idee om een serie verhalen te schrijven over een poppenmaakster en haar pop. Gaandeweg veranderde de poppenmaakster in een moeder die een pop voor de verjaardag van haar dochter maakt.

Mijn plan was om een jaar lang elke dag een verhaaltje te schrijven. Ook dat plan veranderde al snel weer. Na ongeveer 2 maanden had ik voor mijn gevoel een afgerond geheel. Het was tijd om het project af te sluiten en aan een nieuw project te gaan beginnen.

En toen kwam het idee voor Toveren met Naald en Draad en ik bedacht hoe leuk het zou zijn als het verhaal ook gebruikt zou kunnen worden door moeders die de Cursus Poppen Maken doen om een pop voor hun dochter of zoon te maken. Ik besloot het verhaal in te korten en te herschrijven met als eind de verjaardag van het kind voor wie de pop gemaakt wordt.

Die verhalen vind je op dit blog. Je kunt ze als extra cadeautje voorlezen aan je dochter of zoon, als je een pop voor haar (of hem) hebt gemaakt. Of aan een ander kind. Of zonder dat je een pop maakt. Of gewoon voor jezelf. Of…

Wat je situatie ook is, ik wens je veel plezier met het lezen van mijn schrijfsels.

En als je wilt kun je de namen aanpassen aan je eigen situatie en eventueel de verhaallijn ook een beetje. Ik heb er hier en daar een paar suggesties bij gezet hoe je dat kunt doen. Die suggesties staan steeds schuin gedrukt onderaan de tekst en horen dus niet bij het voor te lezen verhaal.

In het begin dacht ik dat het een boekje zou worden en ik gaf het de volgende titel:

Een pop voor Pien

Dit zijn de hoofdstukken:

Inleiding: Nog niet zo lang geleden, hier heel dichtbij

Hoofdstuk 1: Een bijzondere naam voor de Pop van Pien

Hoofdstuk 2: De droom

Hoofdstuk 3: Pop is weg

Hoofdstuk 4: Een bedje voor pop

Hoofdstuk 5: Kastanjes rapen

Hoofdstuk 6: Piens moeder kan toveren

Hoofdstuk 7: Een vriendje voor de Pop van Pien

Hoofdstuk 8: Muis moet weg!

Hoofdstuk 9: Lekker warme voeten

Hoofdstuk 10: Pop praat in haar slaap

Hoofdstuk 11: Een doos met een strik

Hoofdstuk 12: Vrienden voor het leven

 

P.S.
De Pop van Pien is gemaakt naar het patroon van Lisa, de lijs van 30 cm uit de Cursus Poppen Maken.