Lekker warme voeten

Toen Piens moeder de pop die dag op schoot nam, voelde ze hoe koud haar voetjes waren.

Dat kon toch zo niet blijven!

Ze besloot meteen slofjes te gaan maken voor de kleine pop en ze haalde een enorme doos tevoorschijn met allemaal wolletjes in allerlei verschillende kleuren.

Ze liet de pop slofjes zien die ze al eens voor andere poppen gemaakt had en vroeg haar welke vorm en kleur ze graag wilde. Ze verwachte dat de pop voor roze zou kiezen, of blauw, of rood, of een andere felle kleur. En voor een slofje met bloemetjes, of streepjes of met een bootje erop.

Maar Pop had iets heel anders in gedachten.

Ze wilde slofjes in muizenvorm. En in een muizenkleur. Dat leek haar zo leuk! Het zou dan net zijn alsof haar vriendje Muis de hele dag bij haar was. Dan hoefde ze maar naar de sloffen te kijken om het gevoel te hebben dat Muis er was, zelfs als hij er niet was.

Dat vond de poppenmaakster een goed plan en ze glimlachte bij de gedachte aan de pop met kleine grijze muizensloffen aan haar kleine poppenvoeten.

Ja, die wilde ze wel maken voor haar.

Ze gingen samen op zoek naar wol in de kleur van Muis, naar kralen voor de ogen en een klein beetje lichtroze wol voor het puntje van de neus.

Piens moeder begon te haken en de Pop van Pien wachtte in spanning af tot haar sloffen klaar zouden zijn. Vanavond zou ze ze aan haar vriend Muis kunnen laten zien!

P.S.
De Pop van Pien is gemaakt naar het patroon van Lisa, de lijs van 30 cm uit de Cursus Poppen Maken.